43 kommuner har fortsat ulovlige solcelle-anlæg

KORT NYT24. JAN 2020 7.53

90 ulovlige solcelleanlæg fordelt på 43 af landets kommuner har Energistyrelsen noteret sig. Solceller er ulovlige, da de ikke er blevet udskilt som et selvstændigt selskab, som et politisk flertal i 2013 besluttede, at kommunale solceller skal. Det skriver JydskeVestkysten. 

Energistyrelsen har foreløbig sendt 23 sager om de ulovlige anlæg til Ankestyrelsen, som skal vurdere, om kommunerne skal pålægges sanktioner, såfremt kommunerne ikke lovliggør anlæggene. Foreningen Energiforum Danmark vurderer ud fra standardberegninger af prisen for solcelleanlæg, at investeringer for 80-100 mio. kr. kan gå tabt, hvis de 90 ulovlige anlæg bliver tvunget til at lukke.

- Spørgsmålet er, om det giver mening at bruge store ressourcer på at jage kommunerne for at bede dem om nedrive solcelleanlæg til en værdi af næsten 100 mio. kr., for at staten kan tjene tre millioner om året. Det virker tåbeligt, siger Energiforum Danmark og teamleder for Energi og Teknik i Silkeborg Kommune Lars Thygesen til JydskeVestkysten. 

esl

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev