DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

388 pædagoger har anmeldt coronasmitte som arbejdsskade

Nye tal fra SSI viser, at over 6.600 ansatte i pædagogiske institutioner som daginstitutioner, SFO’er og klubber har været smittet.

Kort efter vinterferien 2020 blev de første danske pædagoger smittet med covid-19. To måneder senere understregede beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S), at smitte med coronavirus på jobbet kunne anerkendes som en arbejdsskade, og nu har 388 pædagoger anmeldt coronasmitte som arbejdsskade, oplyser pædagogernes fagblad Børn og Unge.

Mens kun 21 pædagoger i løbet af 2020 henvendte sig til Bupl for at få hjælp til at anmelde coronasmitte til arbejdsskademyndighederne, er det antal næsten tyve-doblet siden nytår. Således har 388 pædagoger nu anmeldt smitte med covid-19 på jobbet som en arbejdsskade.

Lars Søgaard Jensen, medlem af Bupls forretningsudvalg med ansvar for blandt andet pædagogers arbejdsmiljø, understreger, at det er så godt som umuligt for pædagoger at leve op til Sundhedsstyrelsens generelle anbefalinger om eksempelvis afstand.

Over 6.600 smittede ansatte

- Vi kan ikke arbejde som pædagoger, hvis vi ikke kan have tæt kontakt og trøste børn. Derfor er det ikke overraskende, at pædagoger bliver ramt, når der kommer smitte i en daginstitution. Og netop derfor siger vil til regeringen og kommunerne, at når vi pædagoger løfter svære opgaver med risiko for smitte, så skal der tages hånd om os, siger han og henviser til myndighedernes anbefaling om at blive coronatestet to gange om ugen:

- Det må være et helt grundlæggende krav til regeringen og kommunerne, at pædagogerne har adgang til test i deres arbejdstid to gange om ugen, påpeger han.

Nye tal fra Statens Serum Institut viser, at over 6.600 ansatte i pædagogiske institutioner som daginstitutioner, SFO’er og klubber har været smittet med coronavirus – en væsentligt større andel end landsgennemsnittet.

ka