Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
En ansat på en corona-afdeling her på Bispebjerg Hospital er afgået ved døden.
Foto: Mads Jensen, Ritzau Scanpix

36-årig sosuassistent og 63-årig læge døde med corona

En 36-årig sosuassistent, som arbejdede på en afdeling med covid-19-smittede på Bispebjerg Hospital, er død.

HOVEDSTADEN: En medarbejder på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital er afgået ved døden efter at have været smittet med covid-19, oplyser hospitalet på hjemmesiden. FOA oplyser, at der er tale om en mandlig 36-årig sosuassistent.

- Vi ved ikke, om den pågældende er smittet i forbindelse med sit arbejde på hospitalet, men den pågældende har arbejdet med patientkontakt i en afdeling med covid-19 smittede patienter. Derfor er der en mulighed for, at den pågældende er smittet i denne sammenhæng, skriver hospitalsdirektør Anne Jastrup.

- Den besked, vi hele tiden har frygtet, er nu kommet. Vi kender endnu ikke alle omstændigheder ved den konkrete sag, men vi ved, at mange af vores medlemmer dagligt er konfronteret med risikoen for at blive smittet med covid-19 og med frygten for at kunne smitte de borgere, de arbejder for at beskytte og helbrede, siger Mona Striib i en pressemeddelelse.

- Jeg er glad for, at hospitalsledelsen anerkender den bekymring dødsfaldet vil give anledning til, og lover at tage hånd om den bekymring, så godt de kan, fortsætter hun.

Hun mener, at dødsfaldet aktualiserer behovet for klare retningslinjer for, om offentligt ansatte har ret til erstatning, hvis de bliver smittet med covid-19 på arbejdet, og efterfølgende får senfølger eller i værste tilfælde dør. FOA mener, at de nuværende retningslinjer lægger en urimelig bevisbyrde på personalets skuldre.

Praktiserende læge død onsdag
De Praktiserende Lægers Organisation, PLO, oplyste onsdag, at en praktiserende læge, der var smittet med coronavirus, var afgået ved døden. Der var tale om en 63-årig mand fra Hvidovre, der døde efter fire ugers sygdom og tre ugers intensiv behandling.

Ifølge PLO er det ikke muligt at fastslå, om manden er blevet smittet på eller uden for klinikken.

Ritzau / ak

Artiklen er opdateret 13.56 med kommentarer fra FOA.