Fra næste skoleår får 350 lærere mulighed for at tage en ny efteruddannelse i madkundskab, der klæder dem bedre på til at lave virkelighedsnær undervisning i det vigtige dannelsesfag. Det sker som led i projektet Mad Aktion, som udvikles af Madkulturen og professionshøjskolerne i Danmark, med støtte fra A.P. Møller Fondens folkeskoledonation, oplyser organisationen Madkulturen.
Behovet for en ny efteruddannelse i madkundskab fremgår af en undersøgelse, Madkulturen lavede i foråret 2022. Den viser, at kun seks ud af ti madkundskabslærere er uddannet i faget som linjefag, mens kun godt en tredjedel har været på efteruddannelse.
Den nye efteruddannelse bliver udviklet som aktionslæring, hvor undervisningen på professionshøjskolerne går hånd i hånd med afprøvning hjemme på skolerne og praksisdage, hvor eleverne får besøg af lokale landmænd, gastronomer og producenter.
ka
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.