DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

200 personer er indlagt med corona

964 personer er bekræftet coronasmittet de seneste 23 timer. Teknisk fejl er skyld i flere prøvesvar søndag.
28. MAR 2021 14.35
TEMA: Corona

Antallet af indlagte stiger med 8 til 200 i de seneste 23 timer, viser tal fra Statens Serum Institut (SSI). Normalt opgøres tallene for de seneste 24 timer, altså et helt døgn, men grundet overgangen til sommertid er det ikke tilfældet søndag.

Yderligere én person med coronasmitte er død, og 964 personer er bekræftet coronasmittet de seneste 23 timer i 254.788 pcr-test. Dermed var det 0,38 pct. af prøverne, der påviste smitte.

Det er første gang siden januar, at smittetallet er over 900 personer, men det kan skyldes en teknisk fejl i prøvesvar fra lørdag.

"Grundet tekniske problemer hos en testudbyder i går d. 27. marts kan dagens tal være overestimeret. Bemærk også, at dagens tal kun indeholder data for 23 timer i stedet for de normale 24 timer som følge af overgangen til sommertid," skriver SSI om søndagens tal.

Stor usikkerhed forbundet med lyntest

Der er de seneste 23 timer desuden udført 94.415 lyntest, viser tallene. Det fremgår ikke, hvor mange af dem, der fik en lyntest, som efterfølgende har fået besked på, at de er smittede.

SSI ændrede 10. marts sin opgørelsesmetode til at omfatte PCR- og lyntest i et samlet tal, men har siden adskilt dem igen. Det har SSI gjort, fordi seruminstituttet vurderer, at der er for stor usikkerhed forbundet med lyntestene.

En gennemgang, som SSI har foretaget af testsvar fra lyntest mellem 1. februar og 23. marts i år, har vist, at næsten hvert andet positive testsvar fra lyntest er falsk positive.

SSI opfordrer derfor til, at personer, som har fået et positivt svar i lyntest, hurtigst muligt får taget en pcr-test. For på den måde at be- eller afkræfte smitten.

Ritzau