Af Knud Abildtrup
Miljøministeriet konstaterer i en ny redegørelse for LokalAgenda 21-arbejdet, at det overordnet set går tilfredsstillende med at indarbejde målsætninger og strategier fra FN's topmøde om miljø og udvikling i Rio de Janeiro i 1992.
Hvert fjerde år skal ministeriet sammen med KL gennemgå, hvordan det står til, og det hører med i billedet, at ved en ændring af planloven i 2000 blev kommuner og (dengang) amter forpligtet til at udarbejde LokalAgenda-redegørelser-strategier.
94 ud af de 98 komuner havde inden fristen indsendt strategier, deraf har de 18 lavet den som selvstændigt dokument, og de 76 som en del af kommunens planstrategi.
- 81 vil mindske miljøbelastningen
- 77 vil fremme en bæredygtig udvikling
- 83 vil fremme bilogisk mangfoldighed
- 76 vil inddrage befolkning og erhvervsliv
- 74 vil fremme bæredygtigt samspil mellem beslutninger
- 36 vil bruge grønne indkøb
- 60 gør en ekstra indsats for at nedbringe CO2-udslip
Godt 20 af kommunerne kaldes 'utydelige' i deres formuleringer omkring LA21-strategien i den samlede planstrategi.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.