Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

SSI vurderer:
2,2 pct. af befolkningen har været smittet med covid-19

Der var relativt flere unge mellem 20 og 29 år, der havde været smittet i midten af august. Og flere i Region Hovedstaden end i resten af Danmark samt færrest i Region Nordjylland.
7. OKT 2020 12.00
TEMA: Corona

I uge 34-36 blev 18.000 tilfældigt udvalgte borgere inviteret af Statens Serum Institut til at få målt antistoffer mod covid-19-infektion. Nu er resultaterne af undersøgelsen klar. De tyder på, at 2,2 pct. af den danske befolkning har været smittet.

Resultaterne af denne undersøgelse er nu klar. Her er de vigtigste resultater:

I gennemsnit havde 2,2 pct. af deltagerne i undersøgelsen antistoffer i deres blodprøver. Det vil sige, at SSI's bedste bud på, hvor stor en del af befolkningen, der havde været smittet med covid-19 op til den 15. august, er 2,2 pct. 

Beregningen er behæftet med en usikkerhed, der går fra 1,8 pct. til 2,6 pct. Det svarer nogenlunde til, at mellem 90.000 og 130.000 personer over 12 år midt i august havde været smittet med covid-19 i Danmark.

Fra 12 år og op

Epidemien har ikke ramt lige. Der var relativt flere unge mellem 20 og 29 år, der havde været smittet i midten af august. Og flere i Region Hovedstaden end i resten af Danmark samt færrest i Region Nordjylland.

De 18.000 borgere blev inviteret til at deltage i undersøgelsen ved at få taget en blodprøve på en teststation og spurgt til, om man havde haft symptomer på covid-19. Alle borgere fra 12 år og op, med bopæl i Danmark, kunne blive udvalgt. Udvælgelsen foregik tilfældigt ved brug af cpr-registret.

Det var ikke alle, der blev undersøgt, der svarede på spørgeskemaet. Men blandt dem, der gjorde, kunne kun cirka halvdelen mindes at have været syge siden den 1. februar. Det tyder altså på, at omkring halvdelen af de smittede slet ikke havde haft symptomer.

ka