171.000 københavnere fik graviditetsbrev ved en fejl
Københavns Kommune mangler valgtilforordnede til at hjælpe med den praktiske afvikling af valget som her i Korsgadehallen på Nørrebro under seneste folketingsvalg.
Foto: Simon Skipper, Gonzales Photo/Ritzau Scanpix

Ups:
171.000 københavnere fik graviditetsbrev ved en fejl

KMD kom til at sende et forkert brev ud i borgeres e-boks.

KØBENHAVN: En menneskelig fejl hos KMD har gjort, at 171.143 københavnere har modtaget et forkert brev i deres e-Boks.

Formålet med brevet var at invitere københavnerne til at melde sig som valgtilforordnede ved folkeafstemningen den 1. juni. Brevet var sendt til alle i aldersgruppen 18-30 år samt 60-69 år.

Men under emnefeltet ”Bliv frivillig ved Folkeafstemning 1. juni” indeholdt brevet i stedet en invitation til gravide københavnere om deltagelse i et forskningsprojekt. Det skyldes, at leverandøren vedhæftede et forkert brev.

Ærgerlig fejl

Aravni Jakobsen, der har ansvaret for at afvikle folkeafstemningen i Københavns Kommune, er ærgerlig over fejlen, som nu er blevet rettet:

- Vi har allerede modtaget henvendelser fra borgere, som har gjort os opmærksomme på fejlen. Der er tale om en menneskelig fejl hos KMD, som er kommunens leverandør. Det er selvfølgelig ærgerligt, og derfor har vi rettet fejlen, så vi kan sende det rigtige brev ud til københavnerne i stedet, siger hun.

- Vi håber dog, at modtagerne af brevet vil tage fejlen med et smil og i stedet melde sig som valgtilforordnede og give en dag til demokratiet. Vi har brug for hænder til folkeafstemningen – gravid eller ej.

Københavns Kommune mangler cirka 700 valgtilforordnede, der kan hjælpe med at afvikle folkeafstemningen på Københavns 53 valgsteder.

ak