159 mio. kr. til indsats for corona-langtidsledige
Der er kommet flere langtidsledige, der har været arbejdsløse mindst 80 procent af tiden det seneste år, under corona. Ny aftale skal få dem i job.
Foto: Ida Guldbæk Arentsen, Ritzau Scanpix

159 mio. kr. til indsats for corona-langtidsledige

15.000 flere langtidsledige under coronaen, flertal for midlertidig indsats.
28. MAJ 2021 9.08

TEMA: Corona

Antallet af langtidsledige er steget med flere end 15.000 personer under coronaudbruddet. Det får nu et bredt politisk flertal til at afsætte 159 mio. kr. til en midlertidig indsats over for gruppen, oplyser Beskæftigelsesministeriet.

Langtidsledige er defineret ved, at man har været ledig mindst 80 pct. af tiden det seneste år. Især langtidsledige over 50 år er i risiko for at sidde fast i ledighed, og derfor målrettes flere af tiltagene dem.

Blandt andet skal der være et tilskud på 20 kr. i timen til virksomheder, der ansætter langtidsledige over 50 år på den eksisterende løntilskudsordning.

Foruden de 159 mio. kr. har partierne afsat yderligere 25 mio. kr. til at forlænge ordningen med voksenefteruddannelseskoordinatorer til og med 2022. Koordinatorernes opgave er at sikre match mellem virksomhedernes efterspørgsel på kompetencer og lediges opkvalificering.

Bag aftalen står regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, SF, De Radikale, De Konservative, Enhedslisten og Alternativet.

Ritzau / mk