FREDERIKSBERG: Der gik kun få dage før Frederiksberg slog til og udnyttede et hul til skattestigninger, som en skattelettelse i nabokommunen København skabte i fredags. 0,67 procentpoint sættes den frederiksbergske kommuneskat op med, i en aftale som det tidligere borgmesterparti De Konservative som de eneste står udenfor.
En virkeliggørelse af det scenarie, som EL-chefstrateg og kommunalbestyrelsesmedlem på Frederiksberg Pelle Dragsted nærmest profetisk - eller måske orkestreret - beskrev i forbindelse med den københavnske budgetaftale: "Meget solidarisk overfor andre kommuner, at KBH sænker skatten en smule, når I alligevel ikke kan bruge pengene pga serviceloftet. Det giver andre kommuner mulighed for at hæve skatten. Herunder min egen", som han skrev på Twitter.
Budgetaftalen er dermed så smal, som den næsten kan være med 17 kommunalbestyrelsesmedlemmer med og 12 ude. De Konservative stod af, fordi de ikke ville sige god for en skattestigning på minimum 0,6 procentpoint og uden øvre grænse. Venstre, der er med i aftalen, tager æren for at skattestigningen ikke blev endnu større end de 0,67 procentpoint, den landede på.
Med skattestigningen vil aftaleparterne "genoprette og fremtidssikre balancen mellem indtægter og udgifter, således at kommunens økonomiske rammer i 2023 og efterfølgende år er ansvarlige og robuste". Toppen er skåret af diverse besparelser, men der hentes alligevel 69 mio. kr. i 2023 i besparelser og effektiviseringer og samlet 256 mio. kr. yderligere fordelt over overslagsårene.
Skattestigningen øger kommuneskatten fra 22,8 pct. til 23,47 pct. og forviser Frederiksberg fra førstepladsen som billigste skattekommune til en forventet fjerdeplads efter Rudersdal (23,09 pct.), Tårnby (23,1 pct.) og Vejle (23,4 pct.). Aftalepartierne er Socialdemokratiet, Enhedslisten, De Radikale, Venstre og SF. Budgettet andenbehandles og vedtages endeligt på kommunalbestyrelsesmøde 26. september.
Se budgetaftalen.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.