dkmedier
dkindkob
DK Stillinger
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Behersket trængsel på Folkemødets premieredag
Der forekommer at være lidt færre end vanligt med på Folkemødet i år.
Foto: Ida Marie Odgaard, Ritzau Scanpix

Behersket trængsel på Folkemødets premieredag

To eks-DF’ere har gjort sig præcis samme overvejelser om hvorfor de er fraværende i år. Helt fraværende er også buskørslens forbindelse til køreplanen.

BORNHOLM: Førstedagen af det genvakte Folkemøde indeholdt hvad alle havde håbet. Solskin, frisk vind, debatter og events for enhver præference og ikke alt for overvældende trængsel. Faktisk forekommer der at være lidt færre end vanligt med i år, formentlig endnu en af de ting, der kan skrives ind i coronaens synderegister.

En af de fraværende er DF-afhopper Liselott Blixt, som på Facebook dels finder det ”dyrt og lidt besværligt at komme derover”, dels synes at hun hovedsagelig møder de samme lobbyister som på Christiansborg. Og minsandten om ikke en anden af DF-afhopperne. Lise Bech, med næsten identisk ordvalg har gjort sig præcis samme overvejelser.

For dem begge en lidt sen erkendelse efter mange års deltagelse. Og deres bekymring for udgift og besvær kan nok ikke helt afkobles fra den kendsgerning, at de i år ikke har et parti til at stå for indkvartering og betaling.

DK Nyt og søstermediet Kommunen.dk, der har deres samarbejdende redaktioner udstationeret på gerningsstedet, lagde på åbningsdagen ud med at følge debatter om alt for meget bureaukrati, når der skal indkøbes offentlig it, om vigtigheden af at energiøerne får lokal opbakning, og hvordan små teams rummer store ledelseskrav.

På politikersiden registrerede vi, hvordan sociale medier er en kamp om både tiden og debatten, og semi-politisk om Djøfs bekymringer over kommunaldirektør-fyringer. Og så konstaterede redaktionens mest hardcore Folkemøde-aficionados med nogen rædsel, at Havnegrillen i år har droppet at lave sin ellers legendariske flæskestegssandwich.

Krise! Heldigvis havde driftige folk etableret et andet flæskestegssandwichsted, men uden pomfritter og havneudsigt er det altså ikke det samme.

Busselskabet BAT havde heller ikke en alt for heldig premieredag med en køreplan, der har vist sig at være et stykke fiktionslitteratur. Busturene til og fra Folkemødet var ganske vist i princippet transport, men mindst lige så meget zen-lektioner i uendelig tålmodighed og fuldstændig overgivelse til skæbnens tilfældigheder. Det må kunne gøres bedre.

 

DK Nyt rapporterer dagligt 'ovrefra'. Læs eller genlæs gårsdagens klumme:

 

På gensyn i morgen.

 

Ledelse i forandring