
BORNHOLM: Fem timer om dagen. Det var svaret, da folketingsmedlem Victoria Velásquez (EL) blev spurgt om sit tidsforbrug på sociale medier ved en debat på Folkemødet, om de sociale medier fremmer eller skader den politiske debat. Svaret var en synlig overraskelse for de to andre paneldeltagere, folketingsmedlemmerne Peter Skaarup (DF) og Ole Birk Olsen (LA).
Supplerende forklarede Victoria Velásquez dog om tidsforbruget, at det skyldes, at hun bruger en del tid på at moderere kommentarer til sine indlæg. Og at der derfor også er dage med betydeligt færre timer på de sociale medier.
Peter Skaarup kom i sit svar på spørgmålet ikke nærmere end "i hvert fald ikke fem timer". Han tilføjede ikke helt overbevisende "måske en time", der ikke virkede som om det var et max-tal.
Ole Birk Olesen erklærede uden tøven, at han brugte for megen tid, "så meget at jeg skammer mig over det", sagde han endda, idet han talte overspringshandlinger og pausetidsfordriv med medierne. Men uden at nævne noget timetal.
Om de sociale medier så er et gode eller det modsatte, havde han også et slags svar på. *En kniv kan bruges til at skære brød med og til at stikke nogen ned med", sagde han. På samme måde er det også svært at afgøre, om sociale medier er godt eller skidt.
I hvert fald kan man ikke komme uden om dem, lød et input fra Peter Skaarup. Men summen af tid er konstant, så den tid man bruger på sociale medier går fra noget andet, fx politiske initiativer. Men det er ikke kun tiden, der er kamp om.
- Når statsminister Mette Frederiksen (S) lægger noget op på sociale medier, så vælger, hun hvad vi taler om og dermed også, hvad der ikke bliver talt om, lød det fra digital strategirådgiver Astrid Haug, der deltog i panelet som uvildig ekspert. Hun fandt, at politikerne havde godt fat i de sociale medier, somme tider på bekostning af de etablerede medier.
Victoria Velásquez supplerede med den iagttagelse, at debatten hurtigt kan blive overfladisk på sociale medier, fordi algoritmerne prioriterer korte tekster over lange. Ole Birk Olesen indskød en af sine kæpheste, nemlig at man ikke behøver tage en selfie hver gang, man slår noget op, man kan også tage et billede af noget andet, og derfra gled debatten over i velkendte positioner i forhold til emner som demokratisk kontrol med og lovregulering af sociale medier. Nogen løsninger kom der dog ikke.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.