dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
123 nye smittede - smitten flytter til nye kommuner
Kortet viser antal smittede pr. 100.000 indbyggere den seneste uge.
Foto: Statens Serum Institut

123 nye smittede - smitten flytter til nye kommuner

Aarhus er stadig hårdest ramt, men Brøndby, Høje-Taastrup, Randers, Ishøj, Norddjurs og Gentofte har overhalet Silkeborg og Ringsted.
17. AUG 2020 14.47
TEMA: Corona

123 personer er testet positiv med covid-19 siden i går, og dermed er niveauet nogenlunde som den seneste uge. Det viser dagens tal fra Statens Serum Institut.

Men efter en periode med et faldende antal indlagte stiger det nu med fire til 16. Heraf er en i respirator på intensiv afdeling.

Aarhus er stadig hårdest ramt af smitten. Men hvor især Silkeborg og Ringsted, og også Nyborg, Sorø, Solrød og Glostrup for en uge siden havde flest smittede i forhold til indbyggertal, er nye kommuner nu ramt.

For øjeblikket ligger otte kommuner over 20 smittede pr. 100.000 indbyggere den seneste uge. Det er:

  • Aarhus 78,8
  • Brøndby 37,2
  • Høje-Taastrup 33,5
  • Randers 31,7
  • Ishøj 26,3
  • Norddjurs 24,3
  • Gentofte 22,8
  • Silkeborg 21,2

Derimod er Ringsted nu helt nede på 8,6, Glostrup på 12,9, Sorø på 10, Solrød på 8,6 og Nyborg på 6,3.

Når Udenrigsministeriet hver torsdag opdaterer sine rejsevejledninger, frarådes rejser til lande, hvor tallet er over 30.

Find interaktivt kort med tal for alle kommuner her.

114 nye smittede i Aarhus

Siden fredag har Aarhus 114 haft nye smittede og dermed absolut flest. København følger efter med 43, Randers med 22, Aalborg med 18, Odense med 16, Frederiksberg med ni og Gentofte med syv.

De mange smitteudbrud får konsekvenser rundt om i kommunerne. Her et udpluk:

I Aarhus er tre elever testet positiv på Vestergårdsskolen, og derfor er flere ansatte og tre klasser sendt hjem, to 10. klasser og en 7. klasse, skriver Aarhus  Stiftstidende. Ifølge avisen er der nu fundet coronasmittede på 13 af kommunens skoler.

Desuden er endnu to  buschauffører fra Aarhus Sporveje konstateret smittet, skriver Fagbladet 3F. I alt har 16 chauffører været testet positiv, og af dem er halvdelen raske igen.

I Hillerød er 55 børn og 14 ansatte i børnehaven Æblehaven i dag sendt hjem, efter at et barn er konstateret smittet, oplyser kommunen.

I Holstebro er alle 60 elever i 9. klasse og flere lærere sendt hjem fra Sønderlandsskolen, hvor en elev er testet positiv, oplyser kommunen. De må vende tilbage, når de har en negativ test.

I Hedensted lukkes hele skoledelen og SFO på Gesten Børneceenter, som også rummer børnehave, efter at en elev er smittet, oplyser kommunen.

I København er en elev i 7. klasse smittet på Højdevangens Skole, og derfor er elevens klasse og flere ansatte sendt hjem, skriver TV2 Lorry

Også i Hjørring blev en elev søndag testet positiv på Højene Skole, hvorpå skolen ringede rundt til klassens forældre og bad dem holde deres børn hjemme mandag, skriver Nordjyske. Her beskriver skoledistriktsleder Michael Harritslev det som 'at trykke på coronaknappen', fordi man har prøvet det før og ved, hvordan det skal håndteres.

I Holbæk er fire ud af fem hjemsendte klasser på Stenhus Gymnasium tilbage på gymnasiet, og den femte ventes tilbage tirsdag, efter at de blev sendt hjem i sidste uge, skriver TV2 Øst.

I Gentofte er fire gymnasieelever på Ordrup Gymnasium smittet, men da de tre ikke har været i skole og den fjerde kun kortvarigt, er ingen udover de smittede sendt i karantæne, oplyser skolen til Ekstra Bladet.