VEJLE: For tredje år i træk står Vejle Byråd samlet bag en budgetaftale, der denne gang bakser med at komme til at bruge penge nok. Fordi "regeringen ikke har givet kommunerne mulighed for at udnytte gevinsterne ved udligningsreformen", konstaterer aftalepartierne lakonisk.
Det skyldes, at der uanset flere penge til rådighed ikke er rokket ved serviceramme og anlægsramme, og at der "fortsat er risiko for sanktioner ved overskridelser", hedder det i aftaleteksten. Vejle har ganske vist i år fået tildelt 28 mio. kr. mere på servicerammen, men "det er ikke nok til at imødekomme de udfordringer og den udvikling, Vejle Kommune står overfor", hedder det.
Aftalepartierne gør derfor det kunstgreb, at de tømmer en bufferpulje på 30 mio. kr. til uforudsete udgifter samtidig med en beslutning om, at puljen skal genskabes med mindst 10 mio. kr. i 2023, 20 mio. kr. i 2024 og 30 mio. kr. i 2025. Slutfacit er status quo, men her og nu er pengene frigjort.
Mest justeringer
Indholdsmæssigt er budgetaftalen mestendels en række justeringer, hvor voksenområdet skiller sig ud med ekstra 9 mio. kr. årligt. På anlægssiden er der blandt andet 10 mio. kr. i 2022 og 28 mio. kr. i 2023 til om- og tilbygning af hal i Bredballe.
Budgetaftalen er indgået med afsæt i det statsgaranterede udskrivningsgrundlag, men åbenheden overfor at skifte til selvbudgettering, når budgettet skal besluttes endeligt, er stor nok til, at aftalepartierne har aftalt, at de så vil mødes for at aftale, hvad gevinsten ved skiftet i givet fald skal bruges til.
Partierne bag budgetaftalen er Venstre, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, SF, De Konservative, De Radikale, Liberal Borgerliste Vejle og løsgænger Kim Hesel (eks-K). Budgettet andenbehandles og besluttes endeligt på byrådsmøde 6. oktober.
Se budgetaftalen.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.