DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
12-by-gruppen var lidt for kreativ

12-by-gruppen var lidt for kreativ

12 jyske og fynske kommuner brød reglerne om udbud, da de lod Creativ Company få fordele i udbud

12 kommuner er af Vestre Landsret blevet dømt for grove fejl i forbindelse med en licitation over beskæftigelsesmaterialer til omkring 1000 institutioner, oplyser Fyens Stiftstidende. Leverancen af peddigrør og plastdimser har en værdi af 15 mio. kr. En kontrakt, som 12-by-gruppen har indgået med Creativ Company fra Holstebro, skal opsiges straks, og der skal laves en ny udbudsrunde.

Sagen begyndte egentlig allerede i 2009, da Retten i Herning dømte de samme 12 kommuner for fodfejl i et tilsvarende udbud. Et nyt blev gennemført, men man anvendte i høj grad de indkøb, som Holstebro Kommune havde gjort hos Creativ Company som grundlag - og så kort en frist, at kun Creativ Company i realiteten havde mulighed for at nå det.

AV Form A/S, Herning, havde rejst sagen og krævede erstatning for tabt kontrakt og dækning af firmaets udgifter til sagen. Men landsretten vurderer, at det arbejde, som AV Form har haft i forbindelse med sagen, ligger inden for det normale forretningsområde, og derfor ikke skal erstattes. Til gengæld får firmaet 106.300 kr.  til dækning af sagsomkostninger.

'12-By Gruppen' hedder nu KomUdbud og består af 15 kommuner med tilsammen ca. 1,5 mio. indbyggere: Esbjerg, Aarhus, Odense, Herning, Silkeborg, Vejle, Randers, Fredericia, Ikast-Brande, Sønderborg, Kolding, Holstebro, Middelfart, Lemvig og Svendborg.

ka