Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Aldrig har så få unge fuldført en erhvervsuddannelse

KORT NYT8. APR 2021 6.50

Blandt unge i aldersgruppen 18-25 år har der aldrig været så få med en erhvervsuddannelse på cv’et som nu, skriver Altinget.  Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, selvom antallet af unge, der generelt færdiggør en ungdomsuddannelse, vokser.

2020-tallet på lige under 50.000 erhvervsuddannede i gruppen 18-25-årige er således det laveste opgjort af Danmarks Statistik. I 2013 og 2014 havde over 70.000 unge i aldersgruppen en erhvervsuddannelse. Andelen af 25-årige med en erhvervsuddannelse er ifølge Altinget konsekvent år for år gået nedad siden 2005.

Formanden for Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier – Lederne, Ole Heinager, beskriver over for Altinget udviklingen som en katastrofe. Han giver især erhvervsuddannelsesreformen fra 2015 skylden for nedgangen. Med reformen indførte man blandt andet adgangskravet om karaktergennemsnit på mindst 02 i dansk og matematik fra grundskolen. ”Faldet er så markant de seneste fem år,” siger han til Altinget og fortsætter: ”Og det bekræfter, at reformen blev lavet med fokus på de helt unge – og glemte de unge voksne. Det var ellers dem, vi havde flest af på erhvervsskolerne.” Også Dansk Arbejdsgiverforening og Dansk Erhverv ønsker politisk handling.

ibs