dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
KL gør det rigtig godt, mener borgmestre og kommunaldirektører
Generelt er borgmestre og kommunaldirektører glade for KL's arbejde. Særligt coronaindsatsen får pæne ord med på vejen. Der er dog også plads til forbedringer. For eksempel efterlyser Slagelses kommunaldirektør mere innovation fra KL's side.
Foto: Torben Klint, Ritzau Scanpix

Rundspørge:
KL gør det rigtig godt, mener borgmestre og kommunaldirektører

41 kommunaldirektører og 27 borgmestre har svaret på Kommunen.dk’s rundspørge om KL. Generelt er tilbagemeldingerne positive, men en række kritikpunkter går igen.

KL skal repræsentere 98 kommuner med ofte modstridende interesser, men medlemmerne er godt tilfredse med indsatsen. Det viser Kommunen.dk's dugfriske rundspørge, som 41 kommunaldirektører og 27 borgmestre har besvaret.

20 borgmestre og 34 kommunaldirektører erklærer, at de er “tilfredse” eller “meget tilfredse” med KL i den indeværende valgperiode. Blot en enkelt borgmester og tre kommunaldirektører svarer, at de er “utilfredse”.

- Jeg har stort set kun ros, for helt grundlæggende gør KL det fint. De sætter en yderst relevant kommunal dagsorden og er gode til at bygge på konsensus fra kommunerne. Jeg tænker, vi er i en tid, der maner til sammenhold. Der gør KL det godt både i forhold til formandskabet og hele deres forvaltning, siger en af de tilfredse, Uffe Jensen (V) fra Odder.

Plads til forbedring er der dog også, når det kommer til KL’s demokrati og beslutningsprocesser. 14 borgmestre og 14 kommunaldirektører svarer, at deres kommune har lille eller meget lille indflydelse i KL.

 

Læs hele historien om rundspørgen på Kommunen.dk.

 

I dag holdes Kommunalpolitisk Topmøde 2021 virtuelt. DK Nyt følger topmødet.