dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Klimaaftaler kan være god forretning for kommuner

Transportminister Benny Engelbrecht (S) vil brede forpligtende klimasamarbejdssamtaler ud til hele landet - Esbjerg klarer opgaven uden ekstraudgift.

Esbjerg blev i denne uge officielt landets ottende kommune, som indgår klimasamarbejdsaftale med staten - og vestjyderne bliver samtidig den første af de otte deltagende kommuner, som kan fremvise en økonomisk gevinst ved at forpligte sig til emmisionsfri offentlig transport fra næste år, skriver Kommunen.dk.

Klimasamarbejdsaftalen binder kommunerne til at omlægge både den kollektive transport og resten af kommunens kørsel til emissionsfri køretøjer.

Og i sidste uge klarede Esbjerg første hurdle, da man afsluttede udbud til bybusdriften i kommunen med 29 nye el-bybusser. Den manøvre sparer 3,5 mio. kr. på driften ifølge Esbjerg Kommune.

- Selvfølgelig kommer der nogle anlægsudgitfter til, som trækker i den anden retning, men hvis nogen for et år eller to siden havde spurgt mig, om jeg troede på, at vi inden 2025 kunne gennemføre en omlægning fra diesel til el i den kollektive trafik med break even, ville jeg have sagt klart nej. At Esbjerg nu modbeviser min skepsis er meget imponerende. Og fantastisk lovende, siger transportminister Benny Engelbrecht (S), som er initiativtager til klimasamarbejdet mellem stat og kommuner.

Læs hele historien på Kommunen.dk.