DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

I dag blev Sønderjylland dansk:
‘Det bliver en 'Igenforening' i stedet'

Sommeren skulle være fyldt med pomp og pragt i Syd- og Sønderjylland. Men festen fik en uønsket gæst.
15. JUN 2020 11.02

Dagen i dag, den 15. juni, markerer 100-året for overdragelsen af Sønderjylland til Danmark.

Og det var meningen, at Danmark og i særdeleshed Sønderjylland skulle fyldes med fest og farver denne sommer i forbindelse med Genforeningen 2020, men nu er en stor del af fejringen rykket til næste sommer.

Og når det hele pludselig skal smøres tyndere ud, skaber det nogle udfordringer i forhold til at nå de mål, man har sat sig for Genforeningen 2020.

- Det kommer til at have betydning for den oplevelse, som hele landet skulle have haft. Vores mening har jo været, at Genforeningen 2020 skulle give genklang og skabe bølger gennem hele Danmark i en sådan grad, at det ville kunne måles i danskernes viden om, hvad der rent faktisk skete dengang i 1920. Det er ikke sikkert, vi når helt i mål med det, siger borgmester i Aabenraa, Thomas Andresen (V), der også er formand for Det Sønderjyske Præsidium, der fungerer som styregruppe for Genforeningen, til Kommunen.dk.

- Det historiske vingesus mister vi. Symbolikken i at vi kunne stå og forestille os Kong Christian X ride over grænsen den dag, det skete - det får vi desværre ikke. Det synes jeg selvfølgelig er ærgerligt. Det bliver nok en mere afmålt og mindre autentisk fejring i 2021, for noget af glansen går da af det hele. Det bliver en 'Igenforening' i stedet for, siger han.

 

Abonnenter på Kommunen.dk kan læse hele historien her.