Folkemødets skæbne tvivlsom efter afbud og svensk aflysning

Fagbevægelsens Hovedorganisation melder fra og opfordrer til aflysning. Svenske Almedalsvecken har allerede aflyst. Folkemødets bestyrelse mødes i morgen for at beslutte sig.
2. APR 2020 10.32

Der er efter alt at dømme dækket op til en aflysning af årets Folkemøde på Bornholm, når foreningen bag holder bestyrelsesmøde fredag med gennemførelse eller ej som eneste punkt på dagsordenen.

I går prikkede fagbevægelsen hul på ballonen med en opfordring til aflysning og erklæring om, at hvis det holdes, så vil ingen fra Fagbevægelsens Hovedorganisation eller FH-fagforeningerne deltage, og i dag har Folkemødets forbillede, svenske Almedalsveckan, meddelt, at man aflyser for i år.

Almedalsveckan holdes hvert år i uge 27, Folkemødet i uge 24, og i forhold til hvornår coronasituationen måtte være klinget af, giver det sig selv, at chancerne er endnu dårligere tre uger tidligere. Med nøgledeltagere, der på forhånd erklærer, at de ikke vil være med i år, peger pilen kun én vej.

Foreningen Folkemødet har godt selv været klar over, hvor det bar hen. Allerede for to uger siden, da man fastsatte det afgørende bestyrelsesmøde i morgen, erkendte man den 'stigende usikkerhed', men folkene bag kviede sig tydeligt ved at træffe beslutningen. Nu ser det ud til, at andre har truffet den for dem.

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev