Rige regioner, herunder i Danmark, bør fremover ikke få del i millionstøtte fra EU til egnsudvikling. Det mener regeringen ifølge Jyllands-Posten.
Skæres der i støtten til de rigeste regioner, vil det også ramme Danmark. Her har den blandt andet skabt grøn byudvikling i Næstved og sikret kulinariske satsninger i Sønderjylland.
Forslaget kan blive en del af vejen mod et kompromis om EU's nye syvårige budget. Det vil statsminister Mette Frederiksen (S) forsøge at indgå med sine 26 kolleger i EU torsdag.
Forslaget fremgår af et regeringspapir, der er præsenteret for andre EU-lande. Flere er positive, skriver avisen. Den noterer ikke, hvilke lande der er tale om.
En tredjedel af EU's udgifter
Pengene fordeles via social- og regionalfonde for at løfte de fattigste egne af Europa. De udgør omkring 2800 mia. kr. i det seneste forslag. Det udgør omkring en tredjedel af EU's udgifter.
Regeringen vil fjerne de cirka 253 mia. kr., der går til de rigeste regioner. Danmark står til at modtage 600 mio. kr., og det er uvist, hvor mange af de penge forslaget eventuelt vil ramme.
Det har ikke været muligt for Jyllands-Posten at få et interview med finansminister Nicolai Wammen (S), der dog i en mail understreger, at der skal spares for at holde EU's budget i ro. Det er Danmarks mål i budgetforhandlingerne.
- Behøver man for eksempel bruge 34 mia. euro på EU's rigeste regioner under samhørighedspolitikken, når samhørighedspolitikken egentlig bør fokuseres på de fattigste områder i EU? Vi er nødt til at kigge grundigt efter, hvor vi kan prioritere bedre, skriver han til avisen.
Ritzau
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.