København dropper gratis streamingtjeneste
Kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (AL)
Foto: Niels Christian Vilmann, Ritzau Scanpix

København dropper gratis streamingtjeneste

Filmstriben lukker for københavnere 1. marts, mens betalingsalternativet Sofarækken allerede er lukket. Kultur- og fritidsudvalget arbejder på ny løsning.
8. FEB 2020 9.10

KØBENHAVN: Københavnere kan fra 1. marts ikke længere gratis se tre film eller serieafsnit om måneden via Filmstriben, som de hidtil har kunnet tilgå med deres almindelige lånerkort til biblioteket, skriver Filmmagasinet Ekko og Politiken. Kultur- og fritidsforvaltningen har besluttet at opsige aftalen, fremgår det af et referat fra møde udvalget den 30. januar.

Her lyder begrundelsen, at midlerne, der tidligere har gået til Filmstriben, skal omprioriteres til flere digitale bøger, fordi indbyggertal vokser i kommunen, mens flere og flere bruger de digitale bøger. Indtil videre anvender cirka 54.000 i kommunen Filmstriben.

- Vi vil køre videre med Filmstriben. Den er en stor og stigende succes i alle landets andre kommuner. Det kan vi blandt andet se på, at mange biblioteker hver fredag udsender nyhedsmails med forslag til gode film i weekenden, vinterferien og så videre. Så det er absolut vores oplevelse, at bibliotekerne er glade for at kunne formidle filmkunst gennem Filmstriben, siger produktchef Peter Danelund til Filmmagasinet Ekko.

Kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (AL) siger til Politiken, at udvalget arbejder på en ny løsning. Hun kan endnu ikke sige, hvordan et nyt filmtilbud konkret vil se ud, eller hvornår det vil være klart. En ting er dog sikkert: Den nye løsning kommer ikke til at tilbyde et lige så stort et udvalg som hidtil.

- Man skal se det som et led i en plan, hvor litteratur er et fokusområde. Der er en stigning i forhold til brugen af e-bøger og lydbøger. Og vi ønsker at støtte læselysten, siger hun til Politiken.

eo

Se flere stillinger
Nyhedsbrev