Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Byrådsmedlem forlader Alternativet efter valg af ny politisk leder
Foto: Karl Magnus Bidstrup, Facebook

Byrådsmedlem forlader Alternativet efter valg af ny politisk leder

Karl Magnus Bidstrup i Svendborg mener sig 'ikke i sync med medlemmerne', siden de valgte Josephine Fock.
6. FEB 2020 9.48

SVENDBORG: Alternativet har nu et byrådsmedlem mindre, efter at partiets repræsentant i Svendborg Byråd har meldt sig ud og er blevet løsgænger. Den direkte anledning er valget i weekenden af Josephine Fock som politisk leder efter Uffe Elbæk, oplyser den nu forhenværende alternativist Karl Magnus Bidstrup på Facebook.

Han siger til Fyns Amts Avis om resultatet af valget, at 'det betyder åbenbart, at jeg ikke er i sync med medlemmerne, og derfor mener jeg ikke, jeg skal repræsentere partiet'. Han lader forstå, at han ikke betragter den nye politiske leder som en samlende figur.

Byrådsmedlemmets farvel i kølvandet på weekendens valg kommer oveni flere andre reaktioner, der ikke gør opgaven mindre for Josephine Fock, der fra starten har haft det handicap, at hun ikke er en del af partiets mest synlige element, folketingsgruppen. Efter valget af hende har både den daværende politiske ordfører - og modkandidat - Rasmus Nordqvist og hovedbestyrelsens talsperson Leila Stockmarr trukket sig fra deres poster, og nu kommer så oveni et byrådsmedlem, der end ikke ønsker at være medlem af partiet.

Alternativet fik ved KV17 valgt 20 byrådsmedlemmer landet over. Et af dem, Niels Aalbæk Jensen i Sorø, sprang i sommer til De Radikale, og med Karl Magnus Bidstrups farvel i Svendborg er partiet nede på 18 mandater fordelt på 13 byråd - en afskalning på ti pct. midtvejs i valgperioden.

I Folketinget fik partiet ni mandater ved FV15 og fem ved FV19. Udsigterne for næste folketingsvalg var i forvejen ikke lysende, og skiftet på posten som politisk leder har ikke gjort dem lysere. KV21 kan måske give et fingerpeg.