Elbus-flåde i København skal sætte skub i grøn omstilling
Foto: Cornelius Poppe, Ritzau Scanpix

Elbus-flåde i København skal sætte skub i grøn omstilling

Busselskabet Movia indsætter 48 elbusser i København søndag. Det er et led i stort skridt mod CO2-reducering.

KØBENHAVN: Fra i dag søndag vil betydeligt færre busser i København larme og udlede store mængder CO2, når blandt andre transportminister Benny Engelbrecht (S) er med til at indvie 48 nye elbusser i hovedstadsområdet.

Flåden af elbusser erstatter dieselbusserne, og ifølge busselskabet Movia, der står for driften, mindsker det den årlige CO2-udledning fra busserne i København og Frederiksberg med 4.300 ton. Det svarer til 22 pct. af det nuværende.

Transportminister Benny Engelbrecht (S) ser det som et godt skridt mod, at buskørslen i Danmark i løbet af de næste år bliver helt grøn.

- Det er et rigtig godt skridt. 11 pct. af busserne i landet vil køre på andet end diesel inden udgangen af 2019, siger Benny Engelbrecht.

I den netop færdigforhandlede finanslov for 2020 blev partierne enige om at afsætte 75 mio. kr. til blandt andet grønnere buskørsel.

- Man ved endnu ikke, hvad pengene præcist skal gå til, men det kunne blandt andet være til ladestationer, så omstillingen til elbusser bliver nemmere for busselskaberne. En del kommuner er langt i omstillingen. Men vi vil gerne endnu længere, og derfor vil vi gerne understøtte, at endnu flere busser bliver grønne, siger Benny Engelbrecht (S).

Også hos Københavns overborgmester er glæden stor over den nye flåde af elbusser i byen.

- Det er et afgørende skridt mod et grønnere København med ren luft – og jeg er utroligt glad for, at regeringen nu prioriterer den grønne omstilling til elbusser, siger Frank Jensen (S) i en pressemeddelelse.

Ritzau

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt