Teknik- og miljøudvalg trodser indstilling: Botilbud kan udvide

RINGKØBING-SKJERN: Fremover kan der blive plads til flere unge mennesker med særlige sociale behov i landsbyen Faster nær Tarm. Teknik- og miljøudvalget har nemlig valgt at gå imod administrationens indstilling om en afvisning af botilbuddet Fastershus’ ansøgning om en ny landzonetilladelse. Tilladelsen ville gøre det muligt for Fastershus at etablere fire nye værelser i det tidligere plejehjem. Dermed går botilbuddet fra 10 til 14 værelser, skriver JydskeVestkysten.

I en høring havde ti naboer fået mulighed for at komme med indsigelser. Ét nabopar gjorde indsigelse mod udvidelsen på grund af støjgener ved midnatstid og følelsen af utryghed i eget hjem som følge af aktiviteter blandt beboerne i Fastershus.

Ringkøbing-Skjern Kommunes afdeling Sundhed og Omsorg udtalte 'reel bekymring' over, om Fastershus lever op til sin forpligtelse som paragraf 110-bosted, hvilket dækker over et bosted for midlertidig beboelse. Ifølge administrationen vil en udvidelse med fire ekstra pladser også få en 'uheldig påvirkning' af det omgivende samfund i Faster, da 'der er tale om unge med problemer'. Det fik imidlertid ikke teknik- og miljøudvalget til at afvise ansøgningen.

MG

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev