Ledigheden holder sig uændret for tolvte måned i træk

Gennem flere måneder har ledighedsprocenten nu ligget uændret på 3,7 pct. af den danske arbejdsstyrke.
29. NOV 2019 9.25

400 personer kom ud af arbejdsløshed i oktober, men det var ikke nok til at ændre ved, at ledigheden på det samlede danske arbejdsmarked stod stille i endnu en måned.

Ifølge Danmarks Statistik stod 103.900 personer i oktober klar til at tage et job mod 104.300 personer i september. Dermed lå ledighedsprocenten for tolvte måned i træk uændret på 3,7 pct. af arbejdsstyrken, skriver Danmarks Statistik i sin opgørelse.

Det stabile ledighedsniveau skal ses i sammenhæng med, at stigningen i beskæftigelsen er bremset op og kun lige akkurat er stærk nok til at holde trit med fremgangen i arbejdsstyrken. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) hæfter sig ved, at beskæftigelsen fortsætter med at stige, selvom det sker 'i et mere afdæmpet tempo end tidligere'.

'Ifølge Finansministeriet stiger arbejdsstyrken i øjeblikket med cirka 34.000 personer om året - svarende til godt 2.800 personer om måneden', skriver cheføkonom Tore Stramer fra Dansk Erhverv i en kommentar.

Også Erik Bjørsted, cheføkonom i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, lægger vægt på, at bare fordi køen af arbejdsløse står stille, så skal det ikke ses som et krisetegn.

'Der er fortsat jobfremgang i dansk økonomi. Men antallet af hænder, der kommer ud på arbejdsmarkedet, overstiger antallet af job, der bliver skabt i øjeblikket. Derfor forbliver arbejdsløsheden nogenlunde uændret', skriver Erik Bjørsted.

Han bemærker, at der stadig slås en masse nye stillinger op, men at det på grund af usikkerheden i den globale økonomi sker i et lavere tempo, end man hidtil har været vant til. Derfor skal man heller ikke i den kommende tid forvente noget fald i arbejdsløsheden, skriver Erik Bjørsted.

Ifølge Danmarks Statistik har den danske bruttoledighed, der dækker over antallet af ledige i aldersgruppen 16-64 år og er omregnet til fuldtid, haft en faldende tendens fra juli 2017 til januar 2019. Tallene fra Danmarks Statistik er sæsonkorrigeret, så de tager højde for mulige sæsonudsving.

Ritzau

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
DK Job
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt