Også Favrskov går med i VisitAarhus
Frijsenborg slot i Favrskov Kommune i Østjylland var indtil lensafløsningen 1922 centrum for Grevskabet Frijsenborg, det største danske grevskab gennem tiderne. Godset er stadig blandt de største jordbesiddelser i Danmark.
Foto: Claus Bonnerup, Ritzau Scanpix

Også Favrskov går med i VisitAarhus

Aarhus, Syddjurs og Norddjurs har siden 2015 samarbejdet om turisme, siden er Silkeborg, Skanderborg, Randers og Viborg og senest Favrskov kommet til.
28. NOV 2019 12.22

FAVRSKOV: På byrådsmødet i denne uge har et enstemmigt byråd i Favrskov besluttet sig for at gå med i turismedestinationen VisitAarhus.

Aarhus, Syddjurs og Norddjurs kommuner har siden 2015 samarbejdet om turisme i VisitAarhus, og siden er Silkeborg, Skanderborg, Randers og Viborg kommet til, efter at erhvervsfremmereformen lagde op til sammenlægninger.

Favrskovs turismepotentiale er blandt andet relateret til arrangementer og møder på godser og herregårde, restaurationsbesøg samt bed and breakfast. Også større arrangementer og events trækker folk til - fx Hammel Hestemarked, gadecykelløbet i Hadsten og Busbjergspillene, fremgår det af beslutningsgrundlaget.  

Det nye samarbejde giver mulighed for professionalisering og for at kunne søge landsdækkende turismepuljer på 40 mio. kr. Samtidig giver samarbejdet øget mulighed for at blive eksponeret på en fælles digital platform, ligesom de lokale turismeaktører får adgang til netværksmøder, kompetenceudvikling og samarbejde om markedsføring og produktudvikling.

De otte nævnte kommuner i VisitAarhus er også alle med i Business Region Aarhus, der i alt tæller 12 komuner. De fire sidste er Horsens, Hedensted og Odder, der er på vej i turismedestination Kystlandet, samt Samsø, der ikke har planer om at gå med i et samarbejde.

 

  • I erhvervsfremmereformen er et af hovedmålene konsolidering af turismeindsatsen i 15-25 turismedestinationsselskaber senest i 2020.
  • 18 destinationsselskaber er nu grundlagt, konsolideret eller under udvikling.
Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt