
KØBENHAVN: Københavns Havn er populær som aldrig før, og populariteten stiger. Men den er også en dødsfælde, for når folk i mørke - og ofte efter alkoholindtag - falder i vandet, kan de have svært ved at komme op - og gang på gang sker der drukneulykker. Det søger kommunen nye måder at forebygge, skriver TV2 Lorry.
Inspirationen kan hentes i Jylland. I Aalborg er der langs havnefronten etableret termiske kameraer, der registrerer, hvis folk falder i vandet, og i mindst to tilfælde vurderes kameraerne at have reddet menneskeliv. I Aarhus sættes der i løbet af næste år også termiske kameraer op langs Aarhus Å, som også skal give alarmmeldinger, når folk falder i åen.
By & Havn ejer havnen i København og en stor del af bolværkerne langs havnebassinerne, og de oplyser, at de i øjeblikket arbejder på at øge sikkerheden. Dermed kan et kamerasystem, der ligner de jyske, komme under overvejelse. De danske havne er farlige steder at færdes. Ifølge en opgørelse fra TrygFonden har 167 mennesker i årene 2001 til 2017 mistet livet ved drukneulykker efter færdsel i landets havne. I langt over halvdelen af tilfældene har alkohol været impliceret i ulykkerne.
MG
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.