KØBENHAVN: 'Nogle gange må man først afvente, hvordan praksis viser sig at være.'
Sådan lød det i et svar 22. oktober fra Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune til Ingeniørens transportmedie, MobilityTech, efter at den nye cykelsti på Dybbølsbro allerede få dage efter åbningen stod til at blive tilpasset yderligere som følge af kaotiske tilstande for cyklisterne.
Men allerede forrige år var forvaltningen klar over, at der med den nye cykelsti tegnede sig en situation med cyklister, der ville køre i den forkerte side af vejen. Det skriver Mobilitytech.
Det fremgår af et trafiknotat, som Rambøll har udarbejdet for Københavns Kommune i 2018, og som Mobilitytech har fået aktindsigt i.
'For at komme over på den dobbeltrettede cykelsti skal cyklisterne svinge til venstre, når de kommer fra Skelbækgade og efterfølgende til højre ved Kalvebod Brygge. Denne omvejskørsel medfører en risiko for at nogle af disse cyklister bliver på den sydlige side broen og benytter fortovet eller vejbanen,' hedder i trafiknotatet, som kommunen modtog fra Rambøll i juli måned det år.
Konsulenterne fra Rambøll har haft til opgave at analysere effekten af den nye bro på trafikafviklingen. Centerchef i Teknik- og Miljøforvaltningen Henriette Hall-Andersen holder fast i, at kommunen ikke har haft 'nogen entydig god trafikal løsning på, hvordan man kobler den nye udgave af Dybbølsbro sammen med den eksisterende infrastruktur'.
Til spørgsmålet om, hvorfor de ekstra tiltag ikke blev gennemført før åbningen, når man kendte til risikoen, svarer hun:
- Der kan være langt fra tegnebræt til virkelighed, og vi ville se, hvordan trafikanterne gebærdede sig, før vi kunne beslutte, hvilke tiltag der så var behov for. Fx har vi jo været nødt til at se i praksis, hvordan fodgængere og cyklister begår sig i forhold til hinanden, før vi har kunnet beslutte, hvordan signalerne bør justeres, siger Henriette Hall-Andersen i et skriftligt svar til MobilityTech.
MG
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.