Varmeværk får nej til at rive velbevaret hus fra 1877 ned
Foto: Ringkøbing-Skjern Kommune

Varmeværk får nej til at rive velbevaret hus fra 1877 ned

Ringkøbing-Skjern må lave bevarende lokalplan for at forhindre fjernvarmeværks nedrivning af hus med kulturhistorisk bevaringsværdi.
7. NOV 2019 11.45

RINGKØBING-SKJERN: På Ringkøbing Fjernvarmeværk var ledelsen parat til at rive et hus med kulturhistorisk bevaringsværdi ned, men flertallet i teknik- og miljøudvalget i kommunen har sat foden ned.

Værket ønskede at kunne rive alle bygninger ned på den pågældende grund nær værkets anlæg i bydelen Rindum, da beboelse ville 'give store udfordringer i forhold til at kunne etablere nye produktionsløsninger'.

Asøgningen om at rive ned fik dog nej fra alle i udvalget pånær løsgænger Svend Boye Thomsen. Flertallet lyttede til, hvad Ringkøbing Bevaringsforening har anbefalet: At huset dels er velbevaret og har en bevaringsværdi på fire, dels bør bevares som et af de få tilbageværende spor af områdets kulturhistore.

Bevaringsrådet, der er udpeget af byrådet, er ikke hørt i sagen, da det kun har noget at sige i byggesager i Ringkøbings bymidte.

Afslaget til nedrivning kan efter planloven kun ske på baggrund af et § 14-forbud. Det vil sige, at kommunen senest inden for et år skal udarbejde en lokalplan, som bestemmer, at bebyggelsen ikke må nedrives.

Endelig kan et forbud mod nedrivning betyde, at kommunen kan blive tvunget til at overtage bygningerne.

Det sidste kan meget vel komme på tale, da varmeværket ifølge sagsfremstillingen direkte har lagt op til, at når ikke der skal bo nogen i huset, så risikerer huset, der blev bygget i 1877, på sigt at gå i forfald.

Bestyrelsen skal nu drøfte afslaget.

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt