Banedanmark erstatter hvert fældet træ med to nyplantede

KORT NYT30. OKT 2019 8.42

I forbindelse med etableringen af den nye jernbane mellem København og Ringsted har en masse træer måttet lade livet. Men det har Banedanmark valgt at råde bod på ved at betale for plantningen af nye træer – og ikke nok med det, så er der doblet op, så der for hvert fældet træ er blevet plantet to nye, skriver TV2 Lorry. Det sker på områder i fire kommuner, Ishøj, Høje Taastrup, Brøndby og Ringsted.

I alt har Banedanmark finansieret 115 hektar erstatningsskov i forbindelse med byggeriet af den nye jernbane, efter at have fældet 57 hektar frem til indvielsen den 31. maj tidligere i år. Et af de steder, hvor træerne er blevet fældet i stor stil, er i Ishøj. Men som kompensation kan indbyggerne i Ishøj Landsby glæde sig over, at de nu har fået plantet en stor bunke nye træer.

- Det, som Ishøj Kommune har fået ud af samarbejdet med Banedanmark, er et stort nyt rekreativt område. Træerne er ikke så store endnu, men man skal have det lidt længere sigte for øje. Om ti år begynder vi at have oplevelsen af skov, som kun bliver højere og flottere som tiden går, siger Nicolai Christensen, der er natur- og landskabsforvalter i Ishøj Kommune.

MG
 

Se flere stillinger
Nyhedsbrev