14 Odense-lejligheder med for mange beboere

KORT NYT23. OKT 2019 8.46

ODENSE: I boligområderne Korsløkken og Solbakken i Odense har Odense Kommune i samarbejde med boligselskaberne Civica og Fyns Almennyttige Boligselskab efter en større indsats fundet 14 lejligheder med for mange beboere, skriver organisationsbladet Boligen. Beboerne på disse adresser er nu blevet bedt om at nedbringe antallet af beboere i deres lejligheder.

Nogle gange bor der rent faktisk flere, end der må i lejlighederne, og i så fald skaber det større slid på lejligheden og et forhøjet forbrug af varme, el og vand. Men for det meste skyldes overbefolkningen spekulation i sociale ydelser. Hvis det er tilfældet, er det ikke kun den kommunale kasse, det går ud over. Det kan også være med til at forværre de tal, som bestemmer, om boligområderne skal stå på den såkaldte 'ghettoliste'. 

Lovgivningen giver mulighed for, at boligselskaberne kan spørge kommunen, hvilke personer der er tilmeldt Folkeregisteret i deres lejligheder. Og det er den udveksling af oplysninger, som sørger for, at det kun er de problematiske lejligheder, som kommunen og boligselskaberne tjekker. Selvom den proces kan være træg, mener Jesper Suhr Thomsen, der er afdelingsleder i Vejledning & Kontrol i Odense, at andre kommuner kan få gavn af at gøre noget lignende.

ka

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt