Randers vil ikke dække dækskader fra kommunal vej

KORT NYT19. OKT 2019 20.30

RANDERS: Den 20. februar i år kom Kasper Therkildsens kæreste kørende i deres bil på Højsletvej i Randers. En lastbil kom kørende imod hende, og da vejen ikke er særlig bred, valgte at hun at trække ud i rabatten. Derefter kom der et ordentligt smæld fra bilen, og hun kunne efterfølgende konstatere, at to hjul var punkteret, og begge fælge var smadret. Det er ifølge Kasper Therkildsen hullet i asfalten, der er skyld i skaden. Der er flere centimenter fra vejen og ned til rabatten, skriver TV2 Østjylland.

I sidste uge fik parret besked fra deres forsikringsselskab: Randers Kommune vil ikke dække skaderne, da de ikke mener, at hullet i vejen er en del af kørebanen og dermed ikke er til fare for bilister. Randers Kommune skriver til forsikringsselskabet, at  hullet er i rabatten og dermed ikke er til fare for trafikken. Lars Sønderby, økonomidirektør i Randers Kommune, ønsker ikke at kommentere den konkrete sag, men uddyber til TV2 Østjylland kommunens generelle tilgang til denne form for sager:

- Vi må ifølge loven ikke udbetale erstatning, hvis ikke vi er erstatningsansvarlige. For at vi er erstatningsansvarlige, kræver det, at skaden er sket i forbindelse med, at vi enten har begået en fejl eller har forsømt vejene. Hvis det kan påvises, kan vi udbetale erstatning. Kommunen fører tilsyn med vejene til et niveau, der svarer til, hvor meget vejene bliver brugt. Men et hul i vejen kan opstå i løbet af et døgn, og kan derfor også ske mellem to tilsyn, lyder det fra Lars Sønderby.

MG

Se flere stillinger
Nyhedsbrev