Ringsted Kommune vinder Brolæggerprisen

KORT NYT30. SEP 2019 7.37

RINGSTED: Bassiner og kanaler, der skal sikre mod oversvømmelse, kan bygges både flot og funktionelt. Det er torvet i Ringsted et rigtig godt eksempel på, og 8. oktober hædres det nye torv med årets Brolæggerpris fra Brolæggerlauget i Dansk Byggeri.

- Det nye torv illustrerer, hvordan man kan udføre brolægningsarbejde af rigtig høj kvalitet, der samtidig er nytænkende og inspirerende. Det er et spændende projekt, hvor der både er indtænkt klimasikring, æstetik og sociale aktiviteter. Et meget flot og vellykket arbejde, siger sektionskonsulent for Brolæggerlauget i Dansk Byggeri Mikael Mortensen.

Det klimasikrede torv er tegnet af Gehl Architects, mens Rambøll har stået for projekteringen. Belægningerne og vejene omkring torvet er udført af firmaerne Zacho-Lind og Arkil. Der var to andre projekter med i et tæt opløb om prisen, nemlig pladsen ved Københavns Lufthavn, hvor der er lagt store specialfremstillede portugisiske granitsten og gågaden i Esbjerg i brændt granit, som skal lede tankerne hen på Vadehavet.

rp

Se flere stillinger
Nyhedsbrev