Børnehaver vil have dispensation fra ghettokrav

KORT NYT28. SEP 2019 8.12

Halvdelen af de daginstitutioner, der er omfattet af ghettokrav, har ansøgt om dispensation fra kravet. Det skriver Jyllands-Posten på baggrund af en aktindsigt hos Børne- og Undervisningsministeriet. Folketinget har ellers vedtaget, at der maksimalt må være 30 pct. af børnene i en daginstitution, der kommer fra et udsat boligområde.

Da loven blev udarbejdet, vurderede ministeriet ifølge Jyllands-Posten, at 123 institutioner ville blive omfattet. 63 børnehaver og vuggestuer har søgt om dispensation. Ved at søge om dispensation, kan daginstitutionerne få lov til først at skulle overholde kravet fra 2025 eller 2030. Ifølge avisen har 70 pct. af de daginstitutioner, der ligger i et udsat boligområde, søgt om dispensation fra kravet.

Regeringens støttepartier De Radikale og SF opfordrer ministeren til at imødekomme daginstitutionernes ønsker. Men dispensation bør kun gives, hvis kommuner og daginstitutioner har en klar plan for, hvordan kravet kan indfris, fortæller Jens Joel, børneordfører for Socialdemokratiet.

Ritzau

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev