Esbjerg vil opruste på ytringsfrihedsfronten

ESBJERG: Et forløb med i bedste fald misforståelige udmeldinger om kommunalt ansattes ytringsfrihed, som et byrådsmedlem har bedt Folketingets Ombudsmand se nærmere på, får nu Esbjerg Kommune til at stramme op over hele linjen og opdatere kommunens kommunikationspolitik med et afsnit om ytringsfrihed, gennemgå alle intranetdokumenter, der der handler om ytringsfrihed og kommunikation, og tilbyde sine ledere kurser om ytringsfrihed.

Årsagen er en sag der startede med powerpoint-budskaber på en temadag som 'gå ikke den politiske vej', 'kend din plads', og 'hold dig fra pressen', og som efterfølgende uden held blev forsøgt lagt død med en ikke helt heldig udlægning i et kommunalt nyhedsbrev. Esbjerg-borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) siger i dag, at 'et slide med de formuleringer skulle aldrig have været vist'.

- Til gengæld har denne episode åbnet vores øjne for, at vi skal have tydeliggjort de rettigheder, medarbejderne har, når det gælder ytringsfrihed, tilføjer borgmesteren, der kalder ytringsfriheden 'det grundlæggende element i ethvert demokrati' og vil 'have udryddet enhver tvivl om, at vi tager såvel medarbejdernes som lederens ytringsfrihed meget alvorligt'.

mk