RUC-studerende starter semestret i Guldborgsund

Hyppige besøg skal knytte kontakter, som skal skaffe flere højtuddannede til kommunen.

GULDBORGSUND: Guldborgsund Kommune arbejder målrettet med at styrke Nykøbing Falster som uddannelsesby, og ét af tiltagene er et tæt samarbejde med Roskilde Universitet, som allerede blandt andet har resulteret i flere specialestuderende og besøg af kandidatstuderende fra hele verden, som studerede kommunens arbejde med verdensmålene.

Omkring 60 studerende fra RUC besøgte i går kommunen, som stod klar med et helt katalog af mulige projektideer til de studerende. Fra by- og havneudvikling, videreudvikling af motions-kampagner, klimatilpasning, naturstrategi, fremme lighed i sundhed og mange andre, som nu forhåbentlig udvikler sig til egentlige projekter.

Lektor Thomas Theis Nielsen fra RUC var med til kommunens pitch af projektideer:

- Det er jo et festfyrværkeri af projektideer, der spænder vidt og bredt og virkelig giver vores studerende mange muligheder for, at arbejde med nogle helt konkrete problemstillinger. For os på RUC er det meget vigtigt, at de studerende forholder sig til omverdenen, mens de studerer og ikke først, når den dag de skal have et job. Med disse projekter kan de studerende være med til at præge udviklingen i Guldborgsund, og det er da meget motiverende at få lov til, sagde  han. 

- Vi ser det som en god mulighed for at få ny viden og input til vores opgaveløsning. Det kan give os inspiration, udfordre os og være med til at højne kvaliteten af vores indsats. Vi har allerede gode erfaringer med at samarbejde med studerende fra RUC og jeg kan love, at deres resultater ikke kun bliver en rapport på hylden, men vil blive brugt i vores arbejde, sagde borgmester John Brædder (Guldborgsundlisten).

MG

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev