Støjberg stiller op til næstformandsposten i Venstre
Foto: Ólafur Steinar Gestsson, Ritzau Scanpix

Støjberg stiller op til næstformandsposten i Venstre

Mange har peget på den tidligere integrationsminister som Jakob Ellemann-Jensens næstkommanderende - nu melder hun sig selv på banen.
4. SEP 2019 11.40

 - Jeg har besluttet mig for at stille op som næstformand for Venstre.

Det fastslår Inger Støjberg over for Skive Folkeblad, og det sker, efter at Jakob Ellemann-Jensen i aftes meldte sig på banen som formandskandidat i partiet.

- Jeg bakker 110 pct. op om Jakob Ellemann-Jensen som formand. Han bliver den helt rigtige formand. Alle kan se, at Venstre har været igennem en svær tid med uro og fløjdannelser. Og jeg ved, at der i alle dele af Venstre nu er et ønske om samling og om at komme positivt videre, siger Inger Støjberg og fortsætter:

- Jakob og jeg har hver vores erfaringer og hver vores måde at gå til tingene på. Vi skal sammen skabe plads til øst/vest og by/land i partiet. Vi er ikke ens. Det er en styrke. Vi holder godt sammen, og vi stoler 100 pct. på hinanden. Det har Venstre brug for. Jakob og jeg har altid haft et utroligt godt samarbejde. Vi har fundet fælles løsninger. Vi kender hinanden, siger Inger Støjberg.

Jakob Ellemann-Jensen sagde tirsdag aften, at hvis Støjberg blev næstformand 'vil vi tilsammen favne bredere, end jeg gør alene'. Og det er Inger Støjberg helt enig i:

- Venstre er det store, folkelige borgerlige parti, og det skal respekteres, at der er bredde i partiet. Det er det, vi ønsker at favne. Og det er vigtigt, at Venstre stiller sig i spidsen for at samle de borgerlige, siger Inger Støjberg, der også erklærer sig helt enig i Jakob Ellemann-Jensens afvisning af idéen om en S-V-regering.

Inger Støjberg er valgt til Folketinget i Skive-kredsen, og hun fik samlet over 28.000 personlige stemmer i Vestjyllands Storkreds. Det gjorde Støjberg til den fjerde største stemmesluger i hele landet ved juni-valget.

MG

Se flere stillinger
Nyhedsbrev