dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Regeringen kan ikke forhindre to digitale postkasser

Det fastslår kammeradvokaten, trods forsøg fra finansminister Nicolai Wammen (S) på at genåbne udbuddet.
30. AUG 2019 6.20

Kammeradvokaten har endegyldigt punkteret Socialdemokratiets håb om at ændre udbuddet af digital post fra det offentlige, skriver Altinget.

Det sker, efter at finansminister Nicolai Wammen (S) bad sit ministerium undersøge mulighederne for at genåbne udbuddet, så det udelukkede muligheden for, at borgere potentielt skal bruge to forskellige postkasser til digital post fra henholdvis private og offentlige aktører. 

Men udbuddet, der er allerede er blevet udskudt og ændret ad flere omgange, kan ikke ændres, siger finansminister Nicolai Wammen i en skriftlig svar til Altinget:

'Socialdemokratiet har været bekymrede for en situation, hvor borgerne i fremtiden skal orientere sig i to postkasser', skriver han og fortsætter:

'Derfor har jeg også bedt om en juridisk vurdering fra Kammeradvokaten af, om det er muligt at tilrettelægge udbuddet sådan, at det kan sikres, at borgerne modtager post fra både det offentlige og det private i samme postkasse. Og svaret har desværre været, at det ikke er muligt. Det ærgrer mig selvsagt.'

Nu i udvalg
Han tilføjer, at aktstykket til udbuddet er videregivet til Finansudvalget. Dermed er det turbulente forløb om udbuddet af digital post nu tilbage til udgangspunktet før sommerferien, hvor det blev ændret til et såkaldt udbud med forhandling. 

Med kammeradvokatens nye afgørelse er det derfor stadig muligt, at danskerne fra 2021 skal bruge to forskellige digitale postkasser, hvis Netcompany vinder udbuddet. 

Men, beroliger Nicolai Wammen, regeringens ambition er stadig, at det skal være 'så let som overhovedet muligt at tilgå den digitale post – og meget gerne det hele samme sted'.

Udbuddet, uddyber Wammen i sit svar til Altinget, er lavet, så offentlig post kan vises samme sted som privat, digital post, uanset hvem der vinder.

ka