Patienter skifter fra klinikker til praktiserende læger

Region Hovedstadens to midlertidige praksisklinikker på Amager Hospital og Frederiksberg Hospital bliver nu nedlagt.
29. AUG 2019 7.47

HOVEDSTADEN: De to midlertidige praksisklinikker på Amager Hospital og Frederiksberg Hospital nedlægges efter at have været i drift siden oktober 2018, oplyser Region Hovedstaden.

De blev oprettet på grund af akut mangel på praktiserende læger. Klinikkerne blev oprettet for ét år, mens der er blevet arbejdet på at finde varige løsninger på lægedækningen i området i samarbejde med kommunerne og Praktiserende Lægers Organisation (PLO)-Hovedstaden.

Det er nu lykkedes at forbedre lægedækningssituationen i områderne, og det er besluttet at overdrage de midlertidige praksisklinikker til praktiserende læger på almindelige overenskomstmæssige vilkår.

Formand for Udvalget for forebyggelse og sammenhæng Qasam Nazir Ahmad (ALT) er meget tilfreds med, at regionen nu er i en situation, hvor der ikke længere er behov for de midlertidige regionsklinikker for at sikre borgerne på Amager og Frederiksberg adgang til lægehjælp.

- Nu kan borgerne i stedet få en læge i en praksis, som drives på helt almindelige vilkår. Og jeg synes, at det er positivt, at begge læger ønsker at drive deres klinikker i lokaler på regionens hospitaler. Det giver en god og tilgængelig beliggenhed for patienterne, og giver mulighed for et tæt samarbejde med hospitalerne, siger Qasam Nazir Ahmad.

MG

 

Fakta

  • Der er pr. 19. august 2019 1.989 patienter tilknyttet praksisklinikken på Amager Hospital og 2.002 patienter tilknyttet praksisklinikken på Frederiksberg Hospital.
  • I Københavns Kommune har 26 praksis åbent for tilgang af nye patienter, svarende til 13 pct. I Frederiksberg Kommune har 5 praksis åbent for tilgang, svarende til 11 pct.
  • Patienter tilknyttet de to praksisklinikker vil blive orienteret skriftligt af regionen og vil blive tilbudt at overgå til de praktiserende læger, som overtager praksisklinikkerne, eller et gratis lægeskift til en anden praksis med åbent for tilgang af patienter.
Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev