Esbjerg tilslutter sig løfte om småbørnsløft

Esbjerg forpligter sig med ny indsats til at sikre mulighed for god skolegang og tryghed og stimulering i de første 100 dage af småbørns liv.

ESBJERG: For at støtte op om, at alle børn skal komme til verden og starte livet på lige vilkår, har Esbjerg tilsluttet sig 'Småbørnsløftet'. Med det forpligter kommunen sig til at gå forrest og sætte de helt små børns vilkår på dagsordenen, oplyser kommunen.

Det er kommunens børn- og familieudvalg, der har truffet beslutningen om tilmeldelsen som en af foreløbigt ti kommuner i landet. Med indsatsen forpligter kommunerne sig blandt andet til at sikre en god skolegang og fokus på den allerførste tid i børnenes liv, hvor grundlaget for trivsel, læring og udvikling dannes. 

Løftet indebærer to mål: Alle småbørn skal have forudsætning for god skolegang, og de første 100 dage af et barns liv skal være præget af tryghed og stimulering. Målene er blandt andet inspireret af de 17 verdensmål - særligt punkterne tre og fire om sundhed og trivsel samt kvalitetsuddannelse.

Esbjerg har i forvejen haft særligt fokus på de små børn de seneste år, og derfor er det naturligt at støtte op om projektet.

- Vi vil gerne være med til at gå forrest og sætte de små børns vilkår på dagsordenen både hos os selv i Esbjerg Kommune og i national sammenhæng. Vi tilslutter os Småbørnsløftet, fordi vi på den måde forpligter os til at være ambitiøse og fortsat udvikle indsatsen, så alle børn får lige chancer for et godt liv, siger formanden for Børn & Familieudvalget, Diana Mose Olsen (SF), i en pressemeddelelse.

'Småbørnsløftet' har en lang række af organisationer bag sig, og i alt er 161 organisationer, fagpersoner og altså kommuner gået sammen om indsatsen. 

ibs