Boligforening klar med plan som skal fjerne ghetto-stempel

HELSINGØR: Tirsdag fik 96 familier i boligområdet Nøjsomhed at vide, at det bliver dem, der skal flytte fra deres lejligheder for at redde hele bebyggelsen fra det hårde ghetto-stempel. Lejerne i Nøjsomhed har længe vidst, at nogle ville blive valgt ud til at flytte. Nøjsomhed falder nemlig ind under den tidligere regerings ghettobegreb, fordi bebyggelsens andel af fremmedsprogede, ufaglærte og arbejdsløse er meget høj, skriver Helsingør Dagblad.

Nu har Boliggårdens ledelse så besluttet, hvad der skal gøres for at få flere med uddannelse og arbejde til at flytte ind: Syv opgange skal bygges om til såkaldte tilgængelighedsboliger, og de nye lejere skal være folk over 50 år, som stadig er i arbejde. De berørte lejligheder ligger alle i gavlen af høje syv etagers blokke, fordi man derved begrænser antallet af byggepladser. Der skal nemlig bygges helt nye elevatortårne, og der skal laves vinduer i gavl-lejlighederne. Det vil både gøre lejlighederne lysere og forbedre trygheden i de omgivende arealer.

Det er planen, at beboerne varsles i begyndelsen af 2020. De første beboere skal flytte i løbet af sommeren 2020. Så skal det til gengæld gå stærkt med at få ombygningerne i gang. Hele projektet er udviklet i tæt samarbejde med Landsbyggefonden, der skal lukke op for pengekassen. De syv opgange er i sig selv et projekt til 170 mio. kr. og derfor så stort, at det skal i EU-udbud. Det gør det ekstra vigtigt at handle hurtigt.

MG

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev