Borgmesterlige drillerier om flytning af kommunegrænse

KORT NYT24. JUL 2019 9.01

VARDE / ESBJERG: Landsbyen Alslev i Varde Kommune, tæt på kommunegrænsen til Esbjerg, er ifølge JydskeVestkysten genstand for et borgmesterkammeratligt drilleri i sommervarmen. Et tidligere byrådsmedlem fra tiden før de nuværende kommunegrænser har startet diskussionen ved at foreslå at flytte kommunegrænsen, så Alslev kommer til at høre til Esbjerg Kommune.

Esbjergs borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) kalder landsbyen 'en lækkerbisken' og byder den velkommen, hvis det skulle være, og Vardes borgmester borgmester Erik Buhl (V) har svaret tilbage i samme ånd og nævnt at så vil Varde gerne have 'et stykke af' den velhavende Esbjerg-forstad Hjerting i bytte. Alt sagt i godmodig tone og med glimt i øjet.

Substansen bag kommunegrænseforslaget, der nok heller ikke var ment helt seriøst af det tidligere byrådsmedlem Hans Danielsen (S), er, at han mener, at der er brug for flere kommunale investeringer i Alslev, en mangel som han blandt andet tilskriver 'at Alslev ikke har kunnet stå sammen om at få en politiker valgt til byrådet siden kommunesammenlægningen', siger han til JydskeVestkysten. Hans Danielsen, der selv bor i Alslev, overlevede ikke i Varde Byråd ved kommunesammenlægningsvalget KV05.

mk

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev