En spørgeskemaundersøgelse blandt 85 kommuner udpeger fem fokuspunkter inden for børne- og ungeområdet, hvor både udfordringerne og behovet for støtte opleves som størst. Det er
- Psykisk sårbare børn og unge
- Børn og unge med autisme, ADHD eller lignende problematikker
- Skolegang og fravær hos udsatte børn og unge/børn og unge med handicap
- Meget udsatte unge med komplekse problemstillinger
- Samarbejde og koordinering på tværs af socialområdet og almensektoren/psykiatrien
Kommunerne har ratet både udfordringer og støttebehov på 12 forskellige områder på en skala fra 1 til 4, og de fem topscorere ligger alle henholdsvis lige over og lige under 2,5 på de to parametre.
Også på de syv andre områder, der er blevet spurgt til i undersøgelsen, oplever kommunernen både udfordringer og støttebehov, men ikke i helt samme grad. Forskellene er dog ikke store, og undersøgelsesrapporten kalder ligeud 'variationen i gennemsnittet af udfordringernes størrelse på tværs af fokusområderne overraskende lille'.
Undersøgelsen og rapporten er lavet af Vive på opdrag af Socialstyrelsen, og den finder 'for størstedelen af fokusområderne (...) ingen systematiske forskelle på tværs af strukturelle kommunekarakteristika' som store og små kommuner, kommuner under større eller mindre ressourcepres eller kommuner med større eller mindre udgiftsbehov. De 85 deltagende kommuner er repræsentative, også for de 13 der ikke er med, hedder det.
Læs eller download 'Kommunernes perspektiver på centrale udfordringer på børne- og ungeområdet'.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.