
KØBENHAVN: Hvis det står til Tivoli, skal der lukkes for biltrafik på Vesterbrogade mellem H.C. Andersens Boulevard og Bernstorffsgade i København. Dermed vil der være plads til at plante træer og andet grønt foran hovedindgangen til Tivoli.
Der er tale om et område på 10.400 kvadratmeter, hvor asfalten skal fjernes og erstattes af træer, græs og planter. I byparken skal der desuden være spisesteder, borde og bænke. Samtidig skal der være plads til meterbrede fortove med plads til fodgængere og cykler.
Det er byrumsarkitekterne hos Gehl, der har udarbejdet de første skitser af byparken, som ifølge arkitekt Birgitte Bundesen Svarre er endog ganske oplagt. Området lægger i dag underlag til rigtig mange fodgængere på ganske lidt fortovsplads på alle tider af døgnet og ugen, siger hun til Politiken.
- Da vi fandt ud af, at der kun er ganske få biler, virkede det nærmest logisk at omdanne Vesterbrogade til et helt nyt, generøst opholdsrum, siger Birgitte Bundesen Svarre til avisen.
Illustration: Gehl
Begejstrede politikere
- Vi synes, at en bypark på den strækning passer som fod i hose til de visioner, som København i øvrigt har med flere grønne opholdsrum i byen, siger Tivoli-direktør Lars Liebst:
- Derfor tilbyder vi nu at stille os i spidsen for den fortsatte idéudvikling, som gerne skulle lede videre til et succesfuldt partnerskab mellem Tivoli, Københavns Kommune, naboerne og andre private aktører, både med hensyn til udformning, drift og finansiering.
En sådan plan skal godkendes af byens politikere. Fungerende teknik- og miljøborgmester Karina Vestergård Madsen (EL) og overborgmester Frank Jensen (S) er umiddelbart begejstrede.
- Jeg siger aldrig nej til flere træer i byen. Første skridt er at se nærmere på trafikken og få lavet en samlet plan for hele området, så vi sikrer os, at man stadig kan komme frem og tilbage gennem byen, og der ikke opstår yderligere trængsel i området. Det vil jeg gerne sætte mig i spidsen for sammen med teknik- og miljøborgmesteren, siger Frank Jensen.
Ifølge Tivolis direktør, Lars Liebst, vil en bypark også give mulighed for cykelparkering i større skala end i dag. Derudover vil det løse sikkerhedsudfordringer i forbindelse med arrangementer med store menneskemængder tæt på biltrafikken som ved Tivolis fredagskoncerter.
Kæmpehotel tegnet af Bjarke Ingels
Projektet skal nu i høring hos borgere og områdets andre naboer. Derudover skal forvaltningen og politikerne på rådhuset se på ændringer i lokalplaner og andre godkendelser.
Derudover skal man finde ud af, hvordan projektet skal finansieres. Ud over byparken skal politikerne tage stilling til et andet initiativ. Med arkitekt Bjarke Ingels i spidsen vil Tivoli nemlig opføre et 70 meter højt hotel på 18 etager inde i parken. Også her skal kommunen godkende projektet.
Ritzau / MG
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.