<br />Foto: Skærmdump + Miriam Dalsgaard, Ritzau Scanpix

Foto: Skærmdump + Miriam Dalsgaard, Ritzau Scanpix

Hvad man godt må skrive og hvad man skal lade være med at skrive

24. maj 2019, 11:17FV19
NEDTÆLLING DAG ÷12. Sårbar partileder fra hårdtslående parti, og en hårdtslående partileder fra et sårbart parti.

En afgørelse fra Pressenævnet er dumpet ned midt valgkampen med en afvisning af, at der skulle være noget forgjort i at skrive, at nogen ikke er velkomne, og at der er mange, der mener det. Det turde ellers være elementær viden for politikere, men altså ikke i dette tilfælde, hvor Fredericia Dagblad måtte forklare sig efter en klage.

Episoden skriver sig tilbage til sidste år, da avisen i en nytårskavalkade skrev om [Klager] og hans parti [Partiet], som Pressenævnet gengiver det i anonymiseret form. Derfor kan man kun gætte på, hvem det handler om, men det overlader Nedtællingen trygt til læserne.

Artiklen handler om, at den pågældende havde lagt vejen forbi Fredericia med budskabet 'Islam ud af Danmark', og om det skrev avisen blandt meget andet sætningen: 'Her stillede flere hundrede personer op, hvor flertallet forsøgte at forklare ham, at han ikke var velkommen.' Præcis denne sætning er omdrejningspunkt for klagen, hvor den kaldes 'en usand påstand, som Fredericia Dagblad ikke har belæg for at bringe'.

Det mener avisen nu nok, og det gør Pressenævnet også, endda at der er 'et faktuelt grundlag' for at skrive sådan. Nedtællingen tilføjer for egen regning, at man nu også skal være ganske sart for at ville klage over den slags, men sådan er folk jo så forskellige, herunder ser nogle åbenbart meget forskelligt på, hvad de selv kan tillade sig at sige, og hvad de behøver finde sig i, at andre siger/skriver om dem.

Lidt på samme måde var det med et helt frisk indslag i valgkampen, der som sideeffekt bortvejrede enhver tvivl om den nominelle KD-formand Stig Grenovs sygemelding bare er taktisk eller om den er reel. Det er den, sidstnævnte. Den er reel. Han magter tydeligvis ikke en valgkamp.

'Det er som om alle kvinder skal have en abort for at være moderne og frigjort', skrev han i et tweet, som han ganske vist slettede kort tid efter. Men da var skaden sket og sikret for eftertiden i form af talløse skærmdumps.

Man behøver ikke konsultere Pressenævnet for at konstatere, at vi her har noget man skal lade være med at skrive. Stig Grenovs efterfølgende undskyldning og (bort)forklaring bortvejrer ikke den effekt, der står tilbage. Nemlig at Kristendemokaterne uanset den vikarierende partiformands ungdommelige friskhed forsat slæber rundt på tankegods, der hører en anden tid til.

Det ligner, at partiet er slået tilbage til start, og man kan tvivle på, at de 12 dage, der er tilbage, er tid nok til endnu en genstart.

 

dknyt tæller dagligt ned til valgdagen. Læs eller genlæs de første nedtællinger:
DAG ÷28. En syg start på valgkampen og en uventet fransk præsidentfavorit
DAG ÷27. I virkeligheden burde man slet ikke skrive det her. Og så alligevel
DAG ÷26. Først nu når vi til det der plejer at være valgkampstart: Plakaterne
DAG ÷23. Jernbanedrift, kønsdrift og sygdom som hver mands herre
DAG ÷22. Grin og græmmelser, plakatkrige og valgvideo med special effects
DAG ÷21. En politikers fødselsdag, og så en fødselsdag der sørger for godt vejr
DAG ÷20. Når kampen på valgplakater også bliver et kommunalt anliggende
DAG ÷16. Valgkamptræthed, nederlagseffekt og et Venstre-V på Dødsstjernen
DAG ÷15. Den iscenesatte virkelighed: Man retter da ikke i pressemeddelelser
DAG ÷14. Der er som bekendt kun én meningsmåling der gælder
DAG ÷13. Løkke fører stort, og Østergaard, Pape, Skipper bagud efter Paludan

Nedtællingen fortsætter på mandag.

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt
Stillinger fra dkjob

Se alle aktuelle stillinger

Ritzau
Mest læste
Pressenævnet