Bare sig jorden er fortabt, så ordner vi resten med nogle special effects.<br />Foto: facebook.com/danieltoftjakobsen
'Bare sig 'jorden er fortabt', så ordner vi resten med nogle special effects'.
Foto: facebook.com/danieltoftjakobsen

Grin og græmmelser, plakatkrige og valgvideo med special effects

14. maj 2019, 11:12FV19
NEDTÆLLING DAG ÷22. En hjemmeside tager imod indberetninger om valgplakater, som nogen ikke synes om. Og så er jorden fortabt, man kan faktisk se den gå under.

På ugedagen for valgudskrivelsen byder valgkampen både på grin og græmmelse. Og indslag der kan tælle for begge dele.

Eksempelvis vil Liberal Alliances Laura Lindahl have lavere skatter så hun har råd til at få lavet 'nogle store silikone-babser', TV2 Øst vil give folketingskandidater stød, hvis de bliver for kedelige i en tv-debat, og Cirkus Baldoni er træt af at få skubbet sine ikke-valgplakater 'helt op i toppen af lygtepælene, så vi ikke kan få fat på dem uden at bryde arbejdstilsynets regler'.

Hvad sidstnævnte angår, er indvendingen også useriøs. Ingen er 'nødt til' at bryde Arbejdstilsynets regler, cirkus synes bare, de er besværlige at overholde med dobbeltbemanding på stigerne, når de er høje nok. Til gengæld skal et andet cirkus, Arena, have point for sin humoristiske tilgang til kampen om lygtepælene: 'Vi kæmper alle for at blive set, det er klart. Både os, der er bevidste klovne, og dem, der er det ufrivilligt', som cirkusdirektør Benno Berdino siger til TV2.

På den rene græmmelses-side har flere kandidater denne gang registeret et højere hærværksniveau på valgplakater end i tidligere valgkampe. Der er ligefrem oprettet en hjemmeside, hvor brugere kan indrapportere, hvor der er 'opsat plakater fra højreradikale partier'. Hjemmesiden nævner selv Stram Kurs og Nye Borgerlige, men også Dansk Folkeparti optræder blandt de indrapporterede.

Hjemmesiden hævder forsigtigvis, at den er 'af ren oplysende karakter' og oplyser ikke, hvem der står bag. Af registreringen fremgår, at domænet er oprettet 8. maj, dagen efter valgudskrivelsen, og at det er sket gennem en mellemmand.

Mere opbyggeligt på grine-siden har en mellemmand også en afgørende rolle i en valgvideo, som folketingsmedlem Daniel Toft Jakobsen har lavet sammen med standupper Jakob Svendsen i rollen som smart-i-en-fart videoproducent, der kun går op i overflade, mens den seriøse politiker insisterer på saglig substans. Det er et åbent spørgsmål, hvem af dem der får sin vilje, men fikst og også ganske underholdende er det helt bestemt.

Der er 22 dage tilbage til at grine og græmmes yderligere.

 

dknyt tæller dagligt ned til valgdagen. Læs eller genlæs de første nedtællinger:
DAG ÷28. En syg start på valgkampen og en uventet fransk præsidentfavorit
DAG ÷27. I virkeligheden burde man slet ikke skrive det her. Og så alligevel
DAG ÷26. Først nu når vi til det der plejer at være valgkampstart: Plakaterne
DAG ÷23. Jernbanedrift, kønsdrift og sygdom som hver mands herre

  

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt
Stillinger fra dkjob

Se alle aktuelle stillinger

Ritzau
Mest læste
Pressenævnet