Mild vinter holdt snerydderne i garagen
Foto: Henning Bagger, Ritzau Scanpix

Mild vinter holdt snerydderne i garagen

Den næsten overståede vinter har været historisk mild, og det giver det laveste saltforbrug og antal timer brugt på snerydning.
8. APR 2019 12.08

Vejdirektoratets Vintertjeneste har opgjort vinterens brug af salt og tid brugt på snerydning. Og det bekræfter, hvad man har kunnet se ud af vinduet: Vinteren har været historisk mild. 

Forbruget af salt er indtil nu under det halve af normalt nemlig 25.400 ton mod 58.700 ton normalt. Den hidtidige bundrekord er 33.500 ton, så den ser altså også ud til at blive slået. 

- I det hele taget ser det ud til, at vi har kurs mod den mildeste vinter, siden vi for snart 20 år siden systematisk begyndte at opgøre vinterens hårdhed og det forventede saltforbrug, siger Charlotte Vithen, områdechef i Vejdirektoratet, med henvisning til de kun 56 landsdækkende udkald i denne vinter mod 107 normalt.

Også timer brugt på snerydning rammer bunden. Her er der blot brugt 22 timer pr. 100 kilometer vej mod 181 timer på en normalvinter. Opgørelsen viser desuden en stor regional forskel i snefaldet. I Nordjylland er der brugt 67 timer pr. 100 kilometer, mens det er ni timer på Sjælland.

I Vejdirektoratets forstand er vinteren lidt længere end vores kalendervinter og løber typisk fra start oktober til start maj. Så selvom vi teoretisk stadig risikerer nattefrost, vil forbruget næppe stige bemærkelsesværdigt og få det op på gennemsnittet.

ibs

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt