
ASSENS: Det gik for hurtigt, da Assens Kommune i efteråret traf beslutningen om at ændre serviceniveauet for ældreplejen, så hjemmehjælpen kun skulle gøre rent hver femte uge i stedet for hver tredje og skippe gulvasken. Så hurtigt, at afgørelser efter det nye niveau er ugyldige.
Problemet er, at det ændrede serviceniveau trådte i kraft over for borgerne allerede i løbet af efteråret og altså for kort tid efter den 19. september, hvor byrådet godkendte det. Derfor skal kommunen omgøre 600 sager, der er afgjort mellem den 19. september til 31. december 2018 og revisitere de pågældende borgere. Det kan ske i løbet af to uger, vurderes det.
- Idet det ændrede serviceniveau blev vedtaget med virkning fra budget 2019 er det vurderingen, at afgørelser, som er truffet efter 19. september 2018 men med virkning før 1. januar 2019, ikke er gyldige. Der skal altså træffes nye afgørelser, står der i referatet.
Byrådet godkendte som led i kommunens økonomiske genopretningsplan i juni, august og september sidste år nye serviceniveauer for hjemmepleje og plejehjem efter serviceloven. Kvalitetsstardarden, der opsamler det gældende service for den pleje, er efterfølgende først blevet godkendt på byrådsmøde den 30. januar i år.
For at være sikker på, at alle borgere har fået den rette visitation, kan det også blive nødvendigt at udvide perioden, og derfor kan antallet stige til 1.400 sager, der skal omgøres. I så fald vil det tage seks uger.
- Såfremt man ønsker at imødegå enhver usikkerhed om gyldigheden af afgørelserne kan alle borgere revisiteres. Det fremgår af dagsordenen til det ekstraordinære møde, social- og sundhedsudvalget skal holde mandag næste uge.
Når udvalget ekstraordinært mødes, skal de også tage stilling til om serviceniveauet skal ændres fremadrettet. Borgmester Søren Steen Andersen (V) vurderer over for Jyllands-Posten, at det vil koste omkring to mio. kr., hvis man skal genindføre rengøring hver tredje uge og have gulvvasken tilbage i kommunen.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.