
HØJE-TAASTRUP: MIAPRISEN fra Institut for Menneskerettigheder hylder virksomheder og institutioner for deres arbejde med mangfoldighed i arbejdslivet. ØDC fra Høje Taastrup Kommune vandt prisen i kategorien for mindre og mellemstore virksomheder.
Økonomi- og Digitaliseringscentret i Høje Taastrup Kommune (ØDC) har arbejdet med mangfoldighed siden 2007. Det er en arbejdsplads med 59 medarbejdere, der repræsenterer 10 forskellige religioner, 9 forskellige nationale baggrunde, handikaps og homoseksuelle mv.
Mangfoldighed på arbejdspladsen anskues som en resurse, der bidrager til en bedre opgaveløsning. Det er ikke et spørgsmål om at opfylde lovgivningen, det er et ønske om at gå længere end det for at skabe en god arbejdsplads, der leverer høj kvalitet.
Hvad gør de?
ØDC er en arbejdsplads, og derfor vil der altid være størst fokus på arbejdsopgaverne. Det er fleksibiliteten og synliggørelsen af forskelligheden, der er det 'anderledes' i forhold til mange andre arbejdspladser. ØDC kalder det 51-49. Altså hensynet til opgaven udgør 51 pct. og hensynet til medarbejderen 49 pct. i arbejdstilrettelæggelsen.
Der skal være plads til alle - uanset hvilken livssituation, man måtte befinde sig i. Derfor sørger ØDC-ledelsen for, at medarbejderne får arbejdsopgaver og funktioner, der passer til deres udgangspunkt. Det spiller også ind på arbejdets tilrettelæggelse, og der tages selvfølgelig hensyn til de forskellige religioners højtider i ferieplanlægningen. ØDC har ligefrem nedskrevet en 'politik' for sociale arrangementer, hvoraf det fremgår, at de forskellige religioners og kulturers højtider fejres i centeret.
Det er vigtigt for ØDC, at anvende de kompetencer, medarbejderne har - uanset hvad den enkeltes udgangspunkt er. Et eksempel på dette er en kinesisk medarbejder, der var ansat i kantinen. Hun havde en regnskabsuddannelse fra Kina, som hun ikke havde kunnet bruge i Danmark. Hendes danske sprog var ikke særlig stærkt, hvilket begrænsede hendes jobmuligheder. Lederen af ØDC blev opmærksom på hendes kompetencer og ansatte hende i ØDC, hvor hun nu bruger sin uddannelse, og hvor det ikke er altafgørende, at hendes sprog er flydende dansk.
Et synligt tegn på indsatsen er, at ØDC altid har mange ansøgere til ledige jobs. Også fra 'grupper', der ikke normalt er i ansøgerbunken til kommunale jobs - fx etniske minoriteter.
ka
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.