Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

10 religioner og ni nationale baggrunde blandt 59 ansatte

Økonomi- og Digitaliseringscentret i Høje Taastrup Kommune hyldes for arbejde med mangfoldighed i arbejdslivet: Vandt årets MIAPRIS i kategorien for mindre og mellemstore virksomheder
8. APR 2011 6.34

HØJE-TAASTRUP:  MIAPRISEN fra Institut for Menneskerettigheder hylder virksomheder og institutioner for deres arbejde med mangfoldighed i arbejdslivet. ØDC fra Høje Taastrup Kommune vandt prisen i kategorien for mindre og mellemstore virksomheder.

Økonomi- og Digitaliseringscentret i Høje Taastrup Kommune (ØDC) har arbejdet med mangfoldighed siden 2007. Det er en arbejdsplads med 59 medarbejdere, der repræsenterer 10 forskellige religioner, 9 forskellige nationale baggrunde, handikaps og homoseksuelle mv.

Mangfoldighed på arbejdspladsen anskues som en resurse, der bidrager til en bedre opgaveløsning. Det er ikke et spørgsmål om at opfylde lovgivningen, det er et ønske om at gå længere end det for at skabe en god arbejdsplads, der leverer høj kvalitet.

Hvad gør de?
ØDC er en arbejdsplads, og derfor vil der altid være størst fokus på arbejdsopgaverne. Det er fleksibiliteten og synliggørelsen af forskelligheden, der er det 'anderledes' i forhold til mange andre arbejdspladser. ØDC kalder det 51-49. Altså hensynet til opgaven udgør 51 pct. og hensynet til medarbejderen 49 pct.  i arbejdstilrettelæggelsen.

Der skal være plads til alle - uanset hvilken livssituation, man måtte befinde sig i. Derfor sørger ØDC-ledelsen for, at medarbejderne får arbejdsopgaver og funktioner, der passer til deres udgangspunkt. Det spiller også ind på arbejdets tilrettelæggelse, og der tages selvfølgelig hensyn til de forskellige religioners højtider i ferieplanlægningen. ØDC har ligefrem nedskrevet en 'politik' for sociale arrangementer, hvoraf det fremgår, at de forskellige religioners og kulturers højtider fejres i centeret.

Det er vigtigt for ØDC, at anvende de kompetencer, medarbejderne har - uanset hvad den enkeltes udgangspunkt er. Et eksempel på dette er en kinesisk medarbejder, der var ansat i kantinen. Hun havde en regnskabsuddannelse fra Kina, som hun ikke havde kunnet bruge i Danmark. Hendes danske sprog var ikke særlig stærkt, hvilket begrænsede hendes jobmuligheder. Lederen af ØDC blev opmærksom på hendes kompetencer og ansatte hende i ØDC, hvor hun nu bruger sin uddannelse, og hvor det ikke er altafgørende, at hendes sprog er flydende dansk.

Et synligt tegn på indsatsen er, at ØDC altid har mange ansøgere til ledige jobs. Også fra 'grupper', der ikke normalt er i ansøgerbunken til kommunale jobs - fx etniske minoriteter.

ka